Att anlita en professionell elektriker kommer att undvika dyra och farliga misstag som ofta görs av amatörer. Kostnaden för elarbete i hemmet kan stiga som ett resultat av misstag som också utgör risken för elektriska stötar eller ett brandutbrott .

Att hitta en skicklig elentreprenör eliminerar dessa problem och det är fortfarande möjligt att spara pengar när du anlitar en elektriker .

Här är tio tips för att minimera kostnaden för ditt elprojekt.

anlita en elektriker

anlita en certifierad elektriker

1. Försök att undvika nödanrop och boka ett regelbundet besök på öppettider

Om du misstänker ett problem med ditt elektriska system, vänta inte tills det utvecklas till en farlig situation som kräver akut uppmärksamhet.

Att planera en säkerhetsbedömning av en elentreprenör kostar mycket mindre än en nödanrop.

Förutom att spara pengar vid anställning av en elektriker , kommer en rutinmässig elsäkerhetsinspektion också att ge dig sinnesro genom att möjliggöra reparationer i rätt tid för att lösa eventuella problem innan de blir en fara för din familj och din egendom.

I vissa fall – som om det finns en gnista och du anser att ditt hem kan vara i riskzonen för elektrisk eld – är det värt att ta in en nödelektriker för att komma ut till ditt hus.

Förutom dessa knepiga situationer behöver dock de flesta arbeten inte utföras direkt, överväga att vänta till en vardag för att få jobbet slutfört under vanliga arbetstider så att du inte debiteras för priset efter timmar.

2. Få en offert med fast pris

Att be om en fast prisuppgift för hela jobbet undviker risken för dolda kostnader.

Om du till exempel får en offert uteslutande baserat på timpriser kan komplikationer öka arbetets längd och kostnad. Det kan också visa sig att extra delar och / eller material behövs.

Ett ytterligare problem med en offert baserad på arbetade timmar är att det kan fresta en skruppellös handelsman att sträcka ut jobbet .

Sök efter en elektriker som erbjuder förhand, fast prissättning. På detta sätt bekräftas hela kostnaden skriftligt innan något arbete påbörjas.

3. Låt dig inte luras av elektrikers timpriser

Använd inte elpriset per timme som det enda sättet att jämföra. En erfaren, licensierad, försäkrad, välutrustad elektriker med ett fullsatt fordon som tar ut ett fast pris kan vara ett bättre alternativ än en billigare, oerfaren elektriker som inte har rätt verktyg och utan solid garanti.

En kunnig elektriker kan vanligtvis utföra arbetet snabbare och mer effektivt och fakturera dig mindre i slutet för arbetet än en outbildad elektriker . Att be om en timpris är endast relevant när det tar hänsyn till tillsammans med elektrikerens erfarenhet , arbetskvalitet och korrekt försäkring och utrustning.

4. Ställ in en realistisk budget

Att prioritera dina mål när det gäller elektriska jobb hjälper dig att skapa en praktisk budget.

Om du får en offert för elarbete , det är högre än du förväntat dig, ta itu med problemet innan du slutar kämpa ekonomiskt. En bra elektriker kommer att kunna hjälpa dig med detta genom att föreslå ändringar i dina ursprungliga planer för att hålla arbetet överkomligt.

Att ha en lista över behov vs valfria önskemål är till stor hjälp.

5. Undvik Internet-mellanhänder

Internet är överflödigt av plattformar som erbjuder husägare att hitta proffs som elentreprenörer .

Några av dessa mellanhemsidor kommer att debitera dig en remisskommission. I andra fall kan deltagande elektriker betala en avgift för varje leadgenerering, som de kan vidarebefordra till kunden.

Du kan klippa ut mellanhanden genom att gå direkt till en elektrikers webbplats.

6. Var försiktig med låga uppskattningar

Låt dig inte vägledas om priset ensam – kvaliteten på utförande och material bör prioriteras högre.

Om en uppskattning ser för bra ut för att vara sant är det förmodligen det. Ett orealistiskt lågt pris kan innebära att en entreprenör kommer att skära hörn eller så kommer du att se kostnader stiga när ditt elektriska jobb börjar.

För att undvika denna fråga, se till att du får en fast offert – inte bara en uppskattning – och ta reda på exakt vad som är och vad som inte ingår i priset.

7. Se till att du får en bra garanti

En garanti återspeglar din elektrikers åtagande gentemot dig och ger dig en försäkran om att du inte kommer att behöva betala för att åtgärda problem som uppstår på grund av felaktigt utförande eller material.

De flesta elektriker garanterar sitt arbete i 12 månader men det bästa kan erbjuda livstidsgaranti på sitt arbete.

Om du hittar en ansedd elektriker behöver du troligtvis inte din garanti – men det är bra att veta att den finns där.

8. Gör det enkelt för din elektriker att komma igång

Ett annat sätt att spara pengar vid anställning av en elektriker är att minska den tid de behöver spendera på förberedelserna för jobbet, särskilt om det är en del av en totalrenovering.

Grundläggande åtgärder som att se till att de har utrymme att arbeta, täcka möbler, ta bort föremål från väggar och se till att den elektriska panelen är tillgänglig kommer att innebära att din elektriker kan gå vidare med det faktiska jobbet snarare än att bli en mycket dyr .

9. Kombinera jobb

Du kan också få ut det mesta av din elektrikers tid genom att ordna dem för att slutföra mer än ett jobb i ditt hus åt gången. Tänk på dina framtida potentiella elektriska behov såväl som befintliga.

Detta kan avsevärt minska dina kostnader genom att spara pengar på din elektrikers restid.

10. Överväg pengarsparande uppgraderingar

Att investera i elektriska uppgraderingar kan spara pengar på lång sikt.

Att byta till LED-lampor (ljusdioder) kan till exempel minska energiförbrukningen avsevärt.

Och installation av rörelsedetektorströmbrytare hjälper till att sänka kostnaderna för din utomhusbelysning och samtidigt förbättra ditt hems säkerhet.

Varför du behöver en licensierad elektriker

Oavsett vilket elarbete du behöver göra i ditt hem är det i de flesta fall i ditt bästa att anlita en kvalificerad elektriker .

Detta kommer att skydda din egendom och din familj från risken för ett underordnat jobb som kan leda till brand och / eller elektriska stötar.

Det kommer också att undvika möjligheten att behöva spendera mer pengar på att få en licensierad elentreprenör att lösa problem orsakade av andras luddiga utförande.

Elektrikertjänster kan vara dyra på grund av den höga utbildningsnivån som krävs för att bli kvalificerad i ett yrke där säkerhet är ett yttersta problem, men du bör fortfarande kunna spara pengar när du anlitar en elektriker om du följer vår 10-punktsguide.

 

 

 

 

 

 

 

Boka på telefon!