Om du har utfört elektriska tjänster i ditt hem eller i din byggnad, bör du tänka på några saker innan du beställer en elektriker.

Om du ska utföra elektriska tjänster i ditt hem eller i din byggnad, bör du tänka på några saker innan du beställer en elektriker.

Det första som ska kontrolleras är om elektriker kommer från ett företag som är godkänts av av elsäkerhetsverket. Det är en offentliga organisation som godkänner de företag som har godkända elinstallatörer. Om företaget inte har ett registrerat installationsföretag, får de inte utföra installationer. Om du är osäker så rekommenderar vi att du kollar upp företaget innan du anlitar dom.

Installatören är den som har det professionella ansvaret i företaget. Det innebär att personen i fråga ansvarar för att alla montörer utför sitt arbete i enlighet med gällande regler som vi har i Sverige. Att arbeta med el i Sverige är ganska krävande. Kontinuerliga förändringar i regelverket och ständigt nya produktområden gör jobbet utmanande. Ett exempel på ett nytt produktområde som kommer mer och mer är solpaneler och energilagring i byggnader. Här är det mycket att tänka på så att installationen är både säker och korrekt. Detta var bara ett exempel och det finns ständigt nya saker både inom industrin och privata hem.

Rådgivning nummer två är att välja ett solid installationsföretag med lång livslängd, vilket också kommer att finnas i morgon. Du som kund har garanti och garanti på arbetet, men då är det viktigt att veta att företaget faktiskt har bra och hälsosam drift, så att de också kan vara till hjälp om några år efter installationen om fel uppstår. Elenkelt installatörer ger en 5 års garanti på arbetet, vilket ger dig ökad säkerhet.

Det sista rådet är att köpa tjänster från ett lokalt företag med en fast kontorsadress. Vi i branschen hör hela tiden om kunder som har köpt tjänster från resande elektriker. Det kan vara frestande där och då, men i fall av fel och brister faller dessa företag ofta i marken. Det hjälper inte om något inträffar några månader efter jobbet. Då är det ofta den lokala installatören som måste gå in och rätta till, och den billigaste lösningen hamnar ofta som den dyraste. Allt på kudden; Om du gör arbetet svart kan du glömma alla rättigheter och garantier, då är du ansvarig för din installation. Om du låter oss ta jobbet, ger vi dig säkerheten och säkerheten att din bostad har blivit korrekt utförd och i topp skick. Det vanligaste felen när du installerar el själv.

 

Behöver du elektriker i Stockholm?

Boka på telefon!