Din laddstation, antingen hemma eller på annat håll, måste alltid installeras av en certifierad installatör. Installationskostnaderna kommer att variera beroende på ett antal faktorer.

Är det skillnad mellan installationen av en AC och en DC laddare?
Ja, det finns skillnad mellan att installera en växelström och en DC-laddare. AC (vanliga) laddstationer kräver en standard 230-400 Volt-anslutning som liknar hushållsapparater som en ugn eller tvättmaskin. Laddkapaciteten varierar mellan 3,7 kW till 22 kW baserat på ingången. Installation av dessa laddstationer kräver en professionell tekniker. DC (snabb) laddningsstationer drivs uteslutande offentligt och de kräver omfattande installation med specifik utrustning. Kontakta oss för mer information.

Var kan jag hitta en tekniker för att installera min laddstation?
Elenkelt arbetar med ett nätverk av egna installatörer lokalt. Kontakta oss för mer information eller besök våra lokala webbplats för mer information.

Hur mycket kostar det att installera en laddstation?
Kostnaden för installation av en laddstation beräknas baserat på:
1) Komponenter som behövs
2) Arbetsuppgifter
3) Externa faktorer: ålder på ditt hem, din elcentral (var den är belägen och hur mycket kapacitet den har), typ av installation (AC eller DC), antalet laddningsstationer etc.

Startpriset för en installation för en vanlig (AC) laddningsstation är cirka ett par hundra kronor. Alla elektriker inom Elenkelt erbjuder en gratis inspektion på plats före varje installation. Detta för att säkerställa att laddstationen fungerar säkert och optimalt.

Behöver du hjälp med installation av elbilsladdare? Boka en elektriker i Stockholm.

Boka på telefon!