Ska du renovera? Prata med en elektriker!

Elenkelt

Våren är här och det är dags att fräscha upp ditt hem. Maj är den typiska månaden för vårstädning, men det är också månaden då många vill sätta igång med renoveringen.

Har du stora planer på att renovera? Sedan är det några saker du måste tänka på, speciellt om en del av elsystemet också ska fräschas upp.

Om du ska byta ut hela eller delar av elsystemet finns det flera saker att tänka på. Vill du fräscha upp ditt säkerhetsskåp samtidigt? Skulle det vara okej att dra upp nya kablar? Kom ihåg att det är fullt möjligt att dölja elsystemet och det är något som kommer att höja helhetsintrycket avsevärt.

Elenkelt

Dolt elsystem

På senare år har det blivit mer och mer normalt att dölja elsystemet. Det ger en renare atmosfär och hjälper till att ge en helt annan estetik till hemmet.

Att dölja elsystemet kan också göra det lättare att sälja på sikt, då ett nytt, modernt och dolt system kan öka värdet avsevärt. Fler och fler vill ha rena ytor plus att du inte behöver se kablarna på väggen.

Vill du ha ett dolt system är det viktigt att tidigt involvera en elektriker. På så sätt kan du planera var du ska placera de nya uttagen, ljusbrytarna och så vidare innan du bygger något nytt.

I värsta fall slipper du riva det du just har renoverat. Ju tidigare du involverar en elektriker i processen, desto snabbare kan du njuta av ditt nya vackra hem.

Prata med elektrikern

Det är inte bara tips på dolda installationer som en elektriker kan hjälpa dig med. Det finns många sätt att lysa upp hemmet, men det är viktigt att det görs ordentligt.

Elektrikern vet hur man hittar bra lägen för ljuspunkter och har ofta ett par tips på hur man kan skapa andra spännande lösningar också.

Här är det även fullt möjligt att ha en dold installation och eventuell smart styrning, som Plejd. Plejd är ett superljusstyrsystem där du kan styra ljuset från appen eller den dimmer/ljusomkopplare du vill ha.

Elenkelt

Ska du renovera och bör du prata med en elektriker? Elektrikern finns tillgänglig för dig 24/7. Vårt kundcenter har öppet  08.00–17.00  måndag till fredag ​​och förutom detta finns vi tillgängliga via jourtelefonen.

Vi kommer gärna ut till dig för en kostnadsfri besiktning  och på så sätt kan vi besiktiga ditt renoveringsprojekt innan vi ger dig tips på vad du ska göra med ditt elsystem.

Boka på telefon!