Hitta rätt laddbox till din elbil

Vill du ladda elbilen hemma i carporten behöver du en speciell laddbox som ser till att bilen är laddad och redo för nästa morgon.

Vi ger en översikt över utbudet av laddboxar, och tipsar om hur du laddar elbilen billigast hemma.

Få en komplett laddningslösning för alla bilmodeller

Om du letar efter en enkel lösning som kan användas till alla elbilar och laddhybridbilar så kan detta vara lösningen för dig. Väntar du på din elbil kan du beställa nu och själv bestämma när laddboxen ska sättas upp. Då är du redo att ladda så fort du får din bil

Laddboxen Aura är den kompletta elbilsladdaren som laddar två bilar samtidigt med upp till 22 kW per uttag.

Charge Amps Aura Inkl. standardinstallation 14 760:-

Easee är marknadens mest intelligenta laddbox som passar alla elbilar och laddhybrider oavsett typ av uttag.

Easee Laddbox Inkl. standardinstallation 5 880:-

Det är billigast att lämna elbilen hemma

– men   det är stor skillnad på hur billigt det är, beroende på om du köper laddboxen själv, köper den med
serviceavtal med strömförbrukning inkluderad eller hyr eller leasar din laddbox. Hitta den bästa lösningen för en laddbox till din elbil hemma!

Hur mycket kostar det att installera en laddbox hemma?

Priset förinstallera en laddbox hemma beror på inköpspriset på boxen, samt om du äger, hyr eller leasar boxen.

Pris för installation av laddbox utan abonnemang

Om du köper laddboxen själv kostar den vanligtvis mellan 5000 och 10 000 kr. Därutöver tillkommer kostnad för att sätta upp en separat växelgrupp, lastbalansering samt drag- och anslutningskabel av auktoriserad installatör. Det ger ett totalpris på mellan 8 000 och 15 000 kronor för att sätta upp laddboxen utan abonnemang.

Pris för installation av laddbox med abonnemang

Köper du laddboxen med ett abonnemang eller hyr laddboxen behöver du inte själv betala för installation och uppsättning. Då kan du komma igång mot en eventuell startavgift, samt ett fast månadsabonnemang. Det är det i särklass billigaste sättet att sätta upp en laddbox, men kräver att du har ett visst körbehov, för att det ska bli billigast i längden.

ENKEL MONTERING

Få hjälp med att installera laddboxen

Vilken laddbox ska du välja till elbilen?

Marknaden för laddboxar till elbilen är redan stor och ohanterlig. För det är många som kämpar för att bli danskarnas favorit när det kommer till att ladda sina el-, hybrid- eller laddhybridbilar. 

Vi har letat igenom marknaden och tittat närmare på de många olika laddboxarna – och hur du kan ha dem uppsatta hemma. Så oavsett om du gillar snygg design eller bara vill ha en praktisk, no-nonsense lösning så kommer du garanterat att hitta den bland de många laddboxar och laddställ som vi recenserar.

Vilka bilar behöver en laddbox?

Oavsett om du har en elbil, en laddhybrid eller en hybridbil är det en bra idé att sätta upp en egen laddbox hemma. Behovet är förstås störst om du har en elbil. I både laddhybrid- och hybridbilar kan bilen ladda batteriet själv när den körs på bensin. Men vill du utnyttja elmotorn i din laddhybrid optimalt är det en bra idé att ladda den hemma i garaget.

Hur mycket kostar det att ladda en elbil?

Priset för att ladda din elbil beror på var du laddar den. Har du möjlighet att ladda den hemma är det den i särklass billigaste lösningen. Hemma beror priset för laddning på om du har köpt och satt upp laddboxen själv, eller om du har köpt den med serviceavtal eller abonnemang. Få en överblick och svar på hur du tar reda på vad det kostar att ladda din elbil.

Vad är syftet med elenkelt.se?

Vi har skapat elenkelt.se så att du enkelt kan hitta det bästa laddstället för elbilar. Att hitta en laddare till en elbil kan vara svårt, eftersom det finns många alternativ och eftersom det är en ny marknad finns det en rad saker du måste sätta dig in i för att hitta rätt laddstation för dina behov.

Få tydlig information om laddboxar för elbilar

På elenkelt.se får du tydlig information om de laddboxar du kan ställa upp hemma. Ta reda på när det lönar sig att köpa, leasa eller hyra din laddbox, samt vilka laddboxar som finns på marknaden och vad de kan. Vi har undersökt allt för att du lättare ska hitta rätt lösning för dig och din elbil.

Elbilar blir mer och mer utbredda – och försäljningen av både hybridversionerna och de ”äkta” elbilarna blomstrar.

Därför sätts det upp fler laddboxar för elbilar i danska hem än någonsin tidigare. Det är en helt ny form av elinstallation som kräver både större strömstyrka och effekt än vad du kan dra från ett vanligt uttag. Åtminstone om man ska ha elbilen laddad upp till nästa morgon.

En laddbox kräver en auktoriserad installatör

Därför måste en helt ny installation skapas i hemmet för att säkerställa tillräckligt med ström till laddboxen. Det kräver en auktoriserad installatör, som ska ansvara för att sätta upp och ansluta laddboxen i elpanelen.

Däremot kan du enkelt spara lite genom att köpa materialen själv från en webshop eller fackhandel med elartiklar. Du måste också själv dra i kabeln och förbereda dig för att sätta upp laddboxen där den ska sitta. Men även monteringen av installationen och anslutningen måste utföras av installatören.

Välj rätt laddbox till din elbil

Det är din elbils ström- och effektkrav som avgör vilken laddbox du ska välja till ditt garage eller carport. Du kan använda lägre effekt och strömstyrka. Men det förlänger laddningstiden.

Så om du vill ha en körklar elbil eller fulladdad laddhybrid varje morgon är det viktigt att din laddbox matchar bilens behov av ström. Utöver det har du säkert också vissa krav på både design och driftmöjligheter. Även här är det stor skillnad mellan de enskilda laddboxarna. 

Så läs vår recension av de olika modellerna på marknaden, och hitta en länk till den billigaste webshopen. Detta gör det enkelt att hitta rätt laddbox och beställa hem den!

Vilken laddningskontakt ska jag välja?

Det är din bil som avgör om du ska använda en laddare med typ 1- eller typ 2-kontakt. Det har successivt blivit standard i Europa med en typ 2-kontakt, och nästan inga fler offentliga laddare sätts upp med en typ 1-kontakt, eftersom endast asiatiska tillverkare historiskt har använt typ 1-kontakter. Dessa har dock även gått över till typ 2-pluggar idag.

Så om du letar efter en begagnad elbil, se till att välja en med typ 2-kontakt, eftersom det annars kan innebära utmaningar att ladda i farten i framtiden med en typ 1-kontakt.

Boka på telefon!